» Gratttiiiis

GRATTIS älskade syster på 22-års dagen!!
Hoppas du får en UNDERBAR dag! ♥
I love you!!

PussPåEr!:*

» Skönt!

Nu är spjälsägen på plats! måste dock måla om den eftersom det var borta massa färg osv..
Nu äre bara en byrå som fattas och en massa kläder och andra bebis saker! :) men har ju iallfall spjälsäng och skötbord nuså :)

Imorron äre valborgs och sen så fyller min underbara syster 22 år! ♥



Moster: Nej jag köpte bodysarna när jag var på stan tidigare under dagen :)


PussPåEr!:*

» Godmorgon världen!

Igår var vi ju som sagt och köpte skötbordet! vi fick även fika sen for vi förbi skohuset, hittade ett par skor men då var dom förstora -.- sen köpte jag 2 bodys till bebisen! ♥
Idag ska vi stor handla osv:)  börjar redan vara fattig och har nyss fått pengar.. blir att leva snålt nu !
Har börjat bli sjuk med.. är tät i näsan och börjar bli lite krasslig "/


Vi hörs kanske senare!




PussPåEr!:*



» Yej!

Slutade 20 över 11 idag och då blev det in till stan en snabbis, Izabell och Emilia köpte studentenbiljetter till station 8 :) men jag ska inte fara dit, känns inte alls kul att fara dit höggravid och ensam nykter så jag stannar hemma med familjen ist! men det kommer nog bli kul det med! :)
Men jag har börjat få så jävla ont i ryggen så det är inte sant! och när jag går en längre bit så får jag världens sammandragningar, men det går bättre om man cyklar.. :)

Snart ska jag fara till gudrun sen efter det blir det hem fort och göra middag sen ska vi fara till moster och kolla på skötbordet! :)
Ska hämta lite loka nu , får ju fortfarande inte dricka kranvatten -.-

Hörs sen!  Åh just ja i morron kommer farmor förbi med spjälsängen så då ska vi börja fixa i bebisens rum! taggar till 10000!! :D



PussPåEr!:*



» Rackarns..

Steg upp kl 7 för att hinna äta frukost och göra mig klar, sen sa izabell att vi inte behöver fara fören 9 och då kom jag på att vi börjar ju kvart över 9 idag!?
Idag har vi mentorstid sen två lektioner så slutar kring 11 idag! och efter skolan blir det in på ok och prata med maggan om apugrejset som jag ska ta med till skolan!

Men nu ska jag gå och borsta tänderna och klä mig :)

PussPåEr!:*

» Orkar inte snart säger jag godnatt!

Är såå trött så det är inte sant, har försökt leta en artikel också men det går inte så bra "/ ska vara klart på fredag....
Ska iallafall gå och borsta tänderna nu och ta en snabb ducsh!  Kan säga en sak! bebisen är en riktig buse i magen! love it!♥


PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v.26

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Nu är det inte så länge kvar!

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

 

PussPåEr!:*

» Hatar verkligen tisdagar!

Vaknade vid 6 och kunde inte somna om så då vare bara upp och hoppa! Idag börjar skolan om och det suger.. vi slutar kl 4a idag, så får ju se hur det går :P
Igår så såg jag och viktor en natt på muset 2 den va ju fan bra! sen for jag även och mötte izabell tvärt fick nå papper om ett prov jag ska göra idag men det har ju inte blivit speciellt mycket plugg..

Vädret suger verkligen idag! jag som ville ha sol och värme! :D
Men nu ska jag koka nudlar och kanske börja göra mig klar så hinner jag plugga lite!




PussPåEr!:*

» Gos!

idag har vi storstädat det behövdes verkligen! när vi hade städat klart blev det en powernap på typ 3 timmar ;O sen blev det ut och sitta på balkongen och sola och det var awesome! har försökt ringa izabell 10000 gånger men får inget svar :( i morron äre skola och de gillas inte! men det är bara att stå ut i 7 veckor till sen slipper man skolan forever typ! ;D

Nu ska jag klä mig sen ska vi fara till hemma kväll :)


Om du läser det här Izabell ring mig direkt!!

PussPåEr!:*

» Godmorron!

Har inte kunnat skriva nånting eftersom jag har varit hos mamma i helgen
Kan kort sammanfatta vad vi har gjort..
Fredag: Flyttade in massa saker i huset och städade och sen sovde vi även i det nya huset!
Lördag: Flyttade massa saker, Marie, Johan och co komme på besök och kollade på huset.
Söndag: Vart det middag och Viktors farmor :)

Och idag ska vi städa hela lägenheten, vi har ju även fått vårat bord på balkongen så om det är varmt ute ska vi nog fika där ute :D

Nu ska jag gå och sätta igång kaffet, viktor är på kvantum och ska köpa nybakat bröd ;*
PussPåEr!:*

» Nationella tal?

Jag ska ha mitt nationella tal i svenska på fredag och det ska handla om relationer, typ hund och människa osv man ska leta en artikel om det på internet och sen ha en bild med.. men som sagt så har min hjärna gått i konkurs eller nått för jag kommer verkligen inte på nånting(?)
Så vet inte hur detta ska gå... help me please!



PussPåEr!:*

» Lalal

Dagen har bestått av Izabell, glass och solning! :) vid 3 tiden träffade jag Robin vi skulle kolla om några glasögon till han men dom hade stängt när vi komme dit.. sen har jag inte gjort så mycket mer, vi håller på att laga mat just nu, kyckling gryta och hemmagjorda potatisklyftor! så hoppas det blir gott :)

Nu ska jag gå och kolla till maten :)

PussPåEr!:*

» Bebis kläder

I söndags for jag och Viktor in till stan och köpte lite kläder!
Eftersom vi inte vet vilket kön det är så kan vi bara köpa neutrala färger !:)
Här är bilder på det vi köpte..

Längtar tills vi ska köpa mera kläder (a)






PussPåEr!:*

» Mums

Mamma och Emil komme förbi på middag vi åt fiskpinnar köttbullar och makkisar :) Nu ska vi snart fara upp på rusta och kolla om lite saker :) Jag vill ha en lykta eller nått som man kan ha på balkongen!:D
vi ser ju om man hittar något!

Det blev stan med Tobbe idag ist, vi träffade även Ida en snabbis som hade tagit körkortet så GRATTIS till henne! ♥
Sen gick jag och Tobbe och köpte årets första mjukglass och gick ner och satt oss vid älven och njöt :)

Vi hörs kanske senare!

PussPåEr!:*

» En blid på magen!

v.25
PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.



Jag längtar såå mycket efter våran lilla bebis! ♥♥♥

PussPåEr!:*

» Skiit!

hah, igår när vi for på kvantum och handlade var det helt slut vatten ;O det fanns några backar glasflaskor och några ramlösa kvar men annars var det helt tomt! it´s crazy!
Idag ska jag nog ta det lungt och plugga lite? har ju prov efter lovet som jag måste klara.. Sen äre ju barnmorskan klockan 3 också! men ska iallafall gå och äta nån frukost nu och kolla på lite tv:)

Seya!


PussPåEr!:*

» Våår

Komme hem från izabell för ett tag sen och vi har typ bara suttit på balkongen och solat (A), vi for även ner till älven för att ta lite mer bilder men det blev inte så många..
väntar iallafall på att Viktor ska komma hem nu så då ska vi äta sen fara och handla.. vi måste köpa vatten eftersom man inte kan dricka vattnet ur kranen för då man man få magsjuka inte speciellt roligt.. I morron blir det att fara till barnmorskan! sen ska jag nog städa lite före det :)





Älskar verkligen att våren är här! :D


PussPåEr!:*

» Wihoo

Nu beger jag mig till Izabell och där blire att steka till 1000!!





PussPåEr!:*

» Tisdag!

Komme hem från mamma igår, men vi missade den bussen vi skulle ta så fick vänta på nästa och var därför hemma kvart i 9 och då fikade jag lite sen vart det en unge i minuten! :)
Jag och mamma diskade massa glas och diverse saker igår och började ställa in i skåpen i nyahuset! nu är det nära!!
Idag skulle ju jag och Izabell fara till umeå men det blev inte så undra vad man ska göra idag då?  Det är ju iaf fint väder ute!

Ska gå och ta mig lite frukost nu!:)

PussPåEr!:*

» Trött

Somnade vid 4a igår, kunde inte sova, låg och tänkte på allt mellan himmel och jord.. så jag är typ som walking dead idag trött som fan!
ska iallfall gå och ta ut mina mackor ur ugnen nu!



Izabell hittade min tatuering på en hemsida ;O

PussPåEr!:*

» life goes up and down

Kan inte sova, har mycket som snurrar i hjärnan just nu och vet inte riktigt vad jag ska göra..
Kan bara hoppas att allting blir bra!

Godnatt!

PussPåEr!:*



» Huh

Nu har jag och izabell sett paranormal activity 2 och vi höll seriöst på att dö! ;O
så nu ska vi se Tsatsiki morsan och polisen som lite avslappning! hah! :)
Seya!
PussPåEr!:*

» Lördag

Nu har viktor farit så nu äre bara att invänta izabell! hon kommer typ vid 4-5 nångång och då blire väl att sätta igång med maten! :)
Har inte gjort ett piss idag faktiskt..
hah har inte mer att säga just nu,

skriver kanske senare!

PussPåEr!:*

» Lov

Nu är det lov och det gillas enormt!:)
Idag efter skolan får jag och izabell på bibblan lånade lite böcker till en svenska uppgift, sen hem till henne kolla på film och själv tog jag en liten powernap (A), Sen efter det gick vi ut och tog massa bilder till foto uppgiften! kommer bli awesome!!

Nu ska jag och viktor kolla på film!

Seya!

PussPåEr!:*

» sweet!

komme precis från flugger färg, vi fick välja nya tapeter till tv rummet eftersom hyresvärden tyckte att det var slavigt av dom som hade gjort det förr! kommer bli awesome med nya tapeter ;D
Vi har just hett in maten i ugnen så nu äre bara att vänta på att den ska bli klar!
Justja, gjorde ju nationella idag och det gick väl sådär.. dom första 40 minuterna satt jag helt lost, vet inte vad som har hänt med min hjärna nu på sista tiden? kommer inte på nånting alls är alltid helt tomt i skallen "/ slutade kl 10 idag så jag och izabell har varit förbi krille och bokat en tid till henne, sen har vi ätit glass, kollat på film och spelat kort!:)

Men nu ska jag kolla på tv med baby!:)

Gräsliga xD
Old times!


PussPåEr!:*

» godmorgon!

Har typ just gjort mig klar, eller ska borsta tänderna osv :) Idag har vi ju som sagt nationella.. hoppas iallafall att det går bra!
Skriver senare!


PussPåEr!:*

» mums

Efter middagen komme pappa förbi han hade varit och köpt nybakta bullar sen såg vi en film :) minns inte vad den hette, den var iaf sevärd (A)
I morgon har vi nationella i svenska så ska nog gå och lägga mig snart så jag har nya och bra krafter tills i morgon! wish me good luck!!
På Lördag ska jag och Izabell ha mys kväll! vi ska göra go´middag och äta gurka och morötter och dipp!

Godnatt!

PussPåEr!:*


» Jag och Bebisen v.24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.






Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.



PussPåEr!:*

» Matlagning + tvätt

Håller på att laga middag just nu, det blir köttfärs och spagetti i ugn! hoppas då att det blir gott (A)
Snart börjar våran tvätt tid så då blir det att springa ner och slänga i en tvätt och sedan upp hit igen och fortsätta med maten! :)

Men nu ska jag påbörja köttfärsen!
Ikväll är det ju Desperate så kommer nog inte skriva mera idag =)




PussPåEr!:*

» 12 April

Har just gjort klart en gammal svenska uppfift så nu kan jag bocka av en sak från listan iaf!
sitter och kikar på när izabell letar nån tatuering som hon vill göra :) jag vill också men ska vänta tills efter jul nångång:)

Idag har vi tvätt tid så blir hem och tvätta kläder när skolan slutar sen ska jag även försöka ha middagen på bordet! Viktor vart så glad igår när jag hade gjort mat osv (A)

Nu ska jag kolla om hon hittar nån!:)




                                                                                                                                                   PussPåEr!:*


» Godmorron!

Steg upp för ett tag sen, tänkte ligga kvar och snooze ett tag men då började bebisen sparka som bara den så då vare bara att gå upp! :)

På Torsdag har vi svenska nationella! VILL INTE! men måste..



PussPåEr!:*

» En unge i minuten

vaknade typ just från en powernap så sitter och väntar på att en unge i minuten ska börja :)
I morgon har vi sovmorgon ! SKÖNT!
Nu är det 120 dagar kvar till våran älskade bebis kommer! lääängtar!!:*


PussPåEr!:*


» ++

Älskar vädret idag! sommarkänslor till 1000!  ♥
PussPåEr!:*

» Måndag och skola

Sitter på skolan och har foto just nu. it sucks! men nästa vecka är det ju lov och det gillas! :)
Idag blir det nog att ta det lungt, ska nog göra lite uppgifter om jag orkar (A)
Finns inte så mycket mer att skriva nu "/,

Vi hörs senare!


                               



                                                                                                                                                   PussPåEr!:*


» Bad!

Snart ska vi fara på eddahallen och bada med ewe och liam :)
Jag har ju gratis inträde under hela gravidteten så det är nice! :)

Skriver kanske senare!:)



SötLiam!
PussPåEr!:*

» Blogg.se??

Bara min statistik som inte syns? Sist jag kunde se var i fredags! "/
Irriterande!

» Just a dream

Har just kommit hem igen, vi cyklade till coop och handlade och kollade även in elgiganten jysk osv :)
Vi måste ju inskaffa utemöbler till balkongen så man kan börja sitta där eftersom vi har sol hela dagen på balkongen! NICE!
Idag kommer mamma och Janne hit på middag så det ska bli mys :)

Skriver kanske sen! :)

PussPåEr!:*

» 1 år!♥

Nu har ett underbart år gått och måånga fler kommer det att blir!
Du är helt klart bäst Viktor! Big love!♥


Kommer alltid älska dig!♥








» Näst sista dagen på paktiken

Hej på er!
Komme hem för ett tag sen från praktiken har så fruktansvärt ont i magen så det är inte sant! ska nog lägga mig och vila lite..
I morgon är det sista dagen på praktiken och det känns jätte tråkigt!
En sak som är bra om i morgon är att då har jag och viktor varigt tillsammans i 1 år! ♥ tiden har gått så fort!

Men nu ska jag lägga mig i soffan!




Bild lånad från google


PussPåEr!:*

» Baby

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.



Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Jag har bara gått upp 1 kg under hela gravidteten vilket barnmorskan tyckte var väldigt bra! :)



PussPåEr!:*

» 28e bilden

En tokig bild



PussPåEr!:*

» 27e bilden

En bild som du alltid skrattar åt
PussPåEr!:*

» SOOL!

Älskar vädret idag! men det är ju inte jätte varmt men sol är det iallafall! :D
Nu ska jag gå och he på mascara sen är jag redo för dagen! har foto nu på morgonen sen kl 3 ska jag till barnmorskan :)

Vi hörs sen!



Bild lånad från google



PussPåEr!:*

» Foglossning?

Har jätte ont i höften och i ryggen..Hoppas då inte att det är foglossning som är på G?
Dagen har gått väldigt snabbt :) alltid lika kul och trevligt på ok! kommer att sakna dom som jobbar där, är ju sista veckan med praktik :(, men tur att jag typ granne med ok så kan gå dit och lite då och då!

Nu ska jag lägga mig och vila ett tag innan jag ska börja med middagen !:)
Vi hörs!



PussPåEr!:*

» Foto B

Sitter på foto lektionen nu, lägger upp lite bilder som jag tog i helgen!





Bilder från mamma och jannes nya hus! love it!






PussPåEr!:*

» Lunch time!

Sitter hemma nu på lunch, håller på koka palt :), Idag blir det att fara till Lövånger så kommer inte kunna blogga nånting nu under helgen"/, I morgon ska vi på 50års fest! viktors pappa har fyllt år :)
finns inte så mycket mer att berätta nu..

Vi hörs kanske senare om jag hinner!



Ganska roligt att jag var brunare än Elmira där ;)
PussPåEr!:*