» V.26

Barnet

Nu utvecklar fostret sina lungor och tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Längden är cirka 35 centimeter och vikten är 800-900 gram.

Fostret kan höra ljud och lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.





» Så less denna huvudvärk..

Imorgon har jag haft huvudvärk i en vecka.. Fick utskrivet alvedon 665 mg men dom hjälper inte heller.. Frår bara ta dom var sjätte timme tre gånger per dag så idag blir det inga mer och huvudet håller på att explodera.

Imorse ringde chefen halv 6 och frågade om jag kunde öppna så var bara slita sig upp ur sängen för öppning:) tur man bor nära!!

Imorgon blir det ett kort jobbar pass sen  efter jag har slutat:) sen blir det middag hos kära mormor!! 
Nänu ska jag bädda ner både mig och theo i soffan! 

Pusspåer! 



» <3





» Vad ska man göra?

Urs är så less denna huvudvärk.. Tredje dagen nu men en huvudvärk som aldrig försvinner. Alvedon hjälper inte, att dricka mycket vatten hjälper inte, sova/vila hjälper inte heller.. Ingenting hjälper och jag är så less! 

Hoppas det går bättre att jobba idag än igår för då hade jag skitont i ryggen och fötterna så låg i soffan hela tiden efter jag kom hem :/

Nåja nu ska jag fylla i ett papper som ska med till doktorn imorgon sen är det ju även barnmorskan direkt efter doktorn så det blir spännande :)

Hörs kanske senare! 




» Godmorgon

Sitter just nu på jobbet med världens huvudvärk.. Ska jobba 8-17 idag sen hem å ligga på värmedynan och hoppas ryggen blir bättre nångång.

Gårdagen började med att jag och theo skjutsade Viktor till jobbet sen tog vi bilen och for och hälsade på Frida och Moltas en stund :)
Vi for hem efter kring halv 12 och då for vi på arbets för jag skulle matchas men eftersom det bara fanns sommarjobb ute så blev det ingenting :)

Efter det så blev det att fara å handla lite, hämta ut ett paket osv osv så vi var inte hemma förens halv 3 och vi for hemifrån 8.40 på morgonen så blev en hel dag med fläng! 

Till middag blev det entrecote och hemmagjorda klyftpotatis med morötter och beasås! Var hur gott som helst:)
Blev en tidig kväll igår, gick och la mig innan 9 för jag hade så ont i huvudet så hoppas att det släpper snart.. Tog precis två alvedon till så bara hålla tummar och tår!

Nä nu ska jag kolla om det är något som behövs fyllas på ute i butiken:) 

Seeya! 




» 19/2 2014

Har precis krypit ner i sängen och ska försöka sova då jag fick frågan om att öppna imorgon så tackade ja:)
Har inte jobbat sen i söndags och jösses vad uttråkad jag har varit.. Visst är skönt att bara vara hemma och ta det lungt men då det inte finns nått att göra eller se på tv så blir det fort tråkigt och speciellt när theo har varit på dagis :/

Slutar iallafall klockan 13 imorgon så då blir det hem och byta kläder sen pallra sig till dagis och hämta lillen sen ska han till tandläkaren! Hoppas han inte har några hål, han har nämligen inte varit den lättaste att borsta tänderna på då han oftast har vägrat öppnat munnen men nu den senaste tiden har han gjort det:)
Nä nu ska jag sova så jag inte är en zombie imorgon!

Godnatt allihopa <3 




» Bebisen i magen

Denna bebis är mycket lugnare än vad Theo var då han låg i magen. (än så länge) iallafall!
Är så nyfiken på om det är en liten flicka eller en liten pojke som gömmer sig där inne, känns som en pojke men huvudsaken är att det är en frisk bebis!
 
Igår så var jag och kollade på en lägenhet, den var jättefin men tyvärr bara en 3a men den var större än denna så vi tackade ja men är på plats 15 så chansen att vi får den är ju inte så stor..
Efter det så var jag hos Johanna och Leon tills det var dags att hämta lillen på dagis:)
 
Idag ska vi bara ta det lungt, har städat lite och sen ska vi fara förbi mormor och hälsa på, två släktingar från skåne är här och hälsar på :) 
Nu ska jag söka nått jobb så arbets blir nöjda!
 
Pusshejs
 
 

» Soffläge

Blev öppning på solbacken idag istället för stängning men är glad att medhi frågade om jag ville byta så jag slapp stänga!
Är så trött och ryggen dödar mig, gör så ont att kan inte göra vissa rörelser :( hoppas inte det är foglossning! 
Fick låna en värmedyna av mormor igår som jag la mig på direkt jag kom hem från henne igår kväll, Viktor hade match så jag och theo for och tillbringade kvällen med mamma och mormor istället :)

Idag åt jag,Viktor,theo, ewe, Liam och Erik tacos till middag och det satt som ett smäck! Nu väntas film och lite godis sen sängen för jobb imorgon!
Så säger godnatt nu!

Pussshejs 

Gårdagens goda middag!






» V.24

Barnet

Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Mamma

Du kan ha gått upp fem till sju kilo, eller ännu mer.

Under hela graviditeten drar livmodermuskeln ihop sig då och då, och du får sammandragningar. På så sätt "tränas" muskeln så att den kan ge starka och effektiva värkar när det är dags för förlossning. Sammandragningar är ofarliga. Du som redan fött barn känner vanligen av dem tidigare och starkare än de som väntar sitt första barn.

Du kan få en del krämpor som halsbränna, ont i benen och ryggont på grund av foglossning. Du kanske också måste gå och kissa oftare eftersom livmodern trycker på urinblåsan. Många drömmer livliga drömmar nu.

En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

 

 

 


» Happy valentines day

Min dag började med att Theo gav mig sovmorgon till 7.30, helt underbart! Sen gick vi upp åt frukost och nu har vi stor städat, eller nästan iallafall.. Har inte skurat golvet men det får vara.
 
Idag ska mamma, mormor och Ewe komma på fika klockan 1 så ska börja göra mig klar och sen baka en kaka.
Till middag ska jag göra fläskfile med champinjonsås och hasselbackspotatis och men en god sallad så får hoppas att min älskling uppskattar det 
 
Hoppas alla får en bra alla hjärtans dag!
Puss så länge
 
 

» ...

Anledningen till varför man aldrig sover med händerna/fötterna utanför sängkanten eller täcket!




» Hemma efter kvällsjobb

Har precis ätit två riskakor och druckit ett stort glas vatten. Gick jättebra att jobba förutom ryggen som värker som tusan nu så ska gå och borsta tänderna nu sen hoppa isäng.. Imorgon ska jag och min lilla prins mysa så han ska få vara hemma från dagis :)

Godnatt allihopa!



» Morgonstund har guld i mun

Godmorgon!
Vi har hunnit med en del nu på morgonen, sett film,ätit frukost,duschat/badat och nu myser vi bara :)
Ikväll blir det jobb för min del så ska lämna theo på dagis strax efter två.
Innan dess ska vi bara ta det lungt, äta lunch, vila å äta mellis.. Känner mig helt slut och trött, ryggen värker och samandragningar för minsta lilla rörelse.. Hoppas det går bra att jobba idag iaf!


På Viktors födelsedag har jag bokat en natt på hotell i Umeå för oss två, vi hade ju tänkt åka till Sundsvall över en helg men då det kom massa saker i mellan så fick vi skita i det. Så nu längtar jag tills den 8/3!!:)

Nu ska jag söka ett jobb bara för att jag måste det för arbets..
Pusshejs




» Måste få skriva av mig

Varför man man aldrig få någon hjälp??
 
Är så fruktansvärt less på att inte kunna leva ett normalt jävla liv pgr av förlossningen med Theo.
Tänk er själva, inte kunna sitta rakt på rumpan utan måste sitta på sniskan, inte kunna gå på toa som en normal människa kan göra, inte ens sitta på toan normalt.. Inte kunna ha något samliv men den man älskar utan att man ska måste härda igenom all jävla smärta!
Dessutom att dom inom patientförsäkringar anser att detta är en skada som inte kunde undvikas?
Nähe så dom kunde inte undvika att jag skulle spicka hela vägen och alla ringmuskler och få en djup bristning så dom har fått bygga upp allt? 
Fattar inte hur dom tänker, har opererats TRE gånger för samma sak, det är liiite skillnad men så långt i från normalt!
 
Tårarna bara rinner eftersom det känns som dom inte tar det på allvar, eller tror att det är så illa som jag säger att det är. Men ingen ska säga ett skit utan av att ha fått gå igenom vad jag har gjort. INGEN vet hur jävla ont det tar!
Även om man inte alltid visar det så är det en ständig smärta för mig som känner det hela tiden..
 
Jag fick den finaste gåvan jag nånsin fått, nämligen Theodor.
Men jag önskar verkligen att det hade gått på ett bättre sätt, slippa att gå igenom allt det här.
 
 
Ur operationsberättelsen:
Det har uppstått en djup vaginalruptur kl: 7 i nedre halva vagina samt en perinealruptur grad III och en total sfinktrttuptur.
Vagina sutureras kl.7 i två etager. God anpassning och hemostas.
Sfinktern som rupturerat kl 11 sutureras med 4 suturer vicryl, end to end.
Bygger upp perineum med enstaka suturer. Huden som lacererats till anus med V-format avslut sutureras med ett flertal enkla suturer. Suturerna ska ej tas bort. Slutrestultatet för ögat tillfredsställande. 
 
Ja för ögat kanske det såg tillfredställande ut, men för mig var det då inte tillfredställande!
Kommer inte ge upp kampen förens jag är återställt och kan leva som en vanlig människa igen!
 
 
Den finaste gåvan jag nånstin fått♥
 
 
 
 
 
Helt ovetande om vad som skulle hända
 

 
 
 
 

» Rubriklöst inlägg

Hela dagen har jag haft samandragningar och mensvärk så har legat i soffan och vilat mest..
Vi som hade tänkt hitta på nått kul idag med lillen men det får väl bli nån annan dag :(

Imorgon ska jag ringa barnmorskan iaf.. Jobbar 7.30-10.30 så blir ett kort å skönt pass! Ska hämta theo strax efter 12 på dagis så får han vila hemma om han vill annars får han vara vaken tills på kvällen!

Nu ska jag och älsklingen se film och jag ska äta lite ben and jerrys (a)





» 125 dagar kvar <3




» Jobbar dag 10 av 12

Gomorron
Sitter på jobbet och tar det lungt, igår hade jag ju öppning och samma visa idag men idag slutar jag 13.00 istället för 14.30:)

Igår efter jobbet så for jag mamma och theo in till stan, vi kollade på lite tyger,köpte en ny tvrums lampa,fryste mitt gymkort och sen hem och äta mos och mormors biffar med brunsås! Oj så gott det var.
Mamma och mormor hade även storstäder våran lägenhet! Lyx att få den städad :)

Idag händer det inte så mycket, ska tvär fara upp på solbacken med mormor bör jag slutar annars ska jag bara vara hemma och vila.  Imorgon jobbar jag kväll så ska bli såskönt att slippa ställa väckaren!!

Nä nu ska jag kolla om de finns nått att göra :)

Puss!






» Tisdag 4/2 2014

Sitter just nu på jobbet och ska äta middag:)
Blir lite tidigt men är man hungrig så är man.
Lämnade theo vid två och sen hann jag med en liten prommis innan det var dags att jobba.. Var väldigt skönt ute så ångrar att inte jag och theo gick ut tidigare idag :(

Nu kommer jag jobba varje dag fram tills lördag afton sen är jag ledig :) är inne på 8:onde arbets dagen på rad nu!

Hann ta en bild på promenaden innan mobilen fick slut batterier så bjuder på den..




» Nytt till bebben




» V22 (21+3)




» Ny vecka nya tag

Har precis ätit frukost så nu ska jag lägga mig och vila en stund, ska försöka ta tummen ur och vika tvätten som Viktor tvättade igår..

Efter att ha jobbat 6 dagar i stäck med en gravid mage så är men helt död i fötterna och även fogarna.

I veckan jobbar jag tisdag,torsdag,fredag och lördag:)
Känns toppen!! 
Är så glad att man får jobba på ett ställe där man trivs och ser fram emot att gå till jobbet och inte sitta och gruva sig för att jobba. 

Nä nu kallar tvn och vila!
Sen vika tvätt och dagis hämtning:)

Pusss

















» Gravid carvings just nu

Kycklinglasange<3 skulle kunna äta det varje dag varje vecka! 

Blev en sån till middag idag (a)


» Dagens snackis med alla kunder..




» Lugnapuckar

Sitter på jobbet och bara tar det lungt.. Finns ingeting att göra då jag och Anders gjorde allt under dagen:)

Imorgon så har jag öppning sen ska vi tvätta när jag slutar klockan 17.
Tvätten känns inte kul men det är ju ett måste.. 

Nä nu ska jag nog läsa lite mer tidningar. Heheh..