» Boviiiken

Idag var först jag och mamma på stan och shoppade lite, sen for vi hem till Ewe och Martin och fikade sen på maxi och väntade på Emill och Lova sen for vi till Boviken och skulle sola och bada men det blev bara solning eftersom det var svin kallt i vattnet :(

Nu ska jag lägga mig i soffan eftersom jag har så mycket förvärkar just nu..


PussPåEr!:*

» Vääädret!

vilket underbart väder det är idag! men en nackdel finns det; att vara höggravid i denna värme är inte nånting som är speciellt roligt! Men det får man ta! Får ju ut något underbart av det så :* kan inte inse att det är 5 veckor kvar tills BF!

Ska hoppa in i duschen nu sen ska vi in till stan och äta med mamma och Izabell sen ska vi även se dragbåtarna som börjar kl 18,00!



PussPåEr!:*

» kort inlägg!

Nu ska jag börja bege mig mot Izabell, vi ska ner till kajen och soola! :)

Uppdaterar senare!

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 35

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.







Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

PussPåEr!:*

» Rubrik?

Igår var jag hos barnmorskan, ska få göra ett till ultraljud nästa vecka eftersom moderkakan ligger på överkant? så dom måste kolla om det är en stor bebis eller bara mycket vatten.. Vi får hoppas på vatten!
Men hon sa att det var bra att jag hade börjat få förvärkar osv! sen hade bebisen nästan fixerat sig, hade en liten bit kvar :)

Nu ska jag vila lite är så sjukt trött!

PussPåEr!:*

» Baby doll

Tyvärr så glömde jag ju ta bilder på midsommar"/
Men vi grillade, åt jordgubbar, spelade yatzy, och hade mysigt!:)
Jag och Viktor har varit ute och cyklat i över 2 timmar varje dag nu ihelgen!
Känns skönt att röra på sig och inte bara ligga hemma dag in och dag ut :)

Idag ska vi äta tacos! ska nog gå och börja med maten eftersom jag är hungrig!




Bild lånad från google


PussPåEr!:*

» Trevlig midsommar!

Ja, då var det midsommar! men vädret är ju inte det bästa men!
Kvällen kommer att bestå av grillning och jordgubbar med dom bästa, ska försöka ta bilder :)
ska gå och börja göra mig klar nu!
45 dagar kvar tills våran älskling kommer!♥




PussPåEr!:*

» Gamla bilder

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 34

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.



Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

PussPåEr!:*

» Igår kände jag..

mina första förvärkar, det var som mensvärk som aldrig ville försvinna..
Men efter ca 1,5 timme försvann dom som tur var:)
Ewe och Liam sovde här inatt, och först sovde han i min och viktors säng men då när vi skulle lägga oss hade han tagit över min plats i sängen så då skelle vi lägga han i spjälsängen men då vaknade han så det slutade med att han sovde i soffan med Ewe.



Nu ska jag nog ta och borsta mina tänder och klä mig, ska följa dom och göra ett pass till Liam idag!
Seya!

PussPåEr!:*

» Pika

Jag vet, jag är sämst på att skriva nu.. men ingenting händer, har bara legat inne och tråkat på som vanligt, idag äre pissväder så kan inte gå ut heller.. Men Igår bjöd Jan och Moud oss på Tatung! Jag fick även ett presentkort på 1000 kr i födelsedags/student present! dom är så snälla! sen på lördagen var vi på Yoypeak och hos moster ett tag annars har det inte hänt ett skit..

Nu ska jag se Seven Heven!

PussPåEr!:*

» Down,

Dagen har för det mesta bestått av tråkigheter.. Träffade Jenny ett tag iaf och det var verkligen på tiden!
Efter middagen började jag må super dåligt igen som jag gjorde igår så skulle lägga mig och vila men gick inte så bra eftersom Obbe tjöt hela tiden så vart less och gick ut och gick lite med han och samandragningarna var inte lite lugna så gick hem igen, nu har han iaf börjat lugna sig igen!

Viktor har inte kommit hem än heller, hoppas dom är klara snart!
Nä nu ska jag pumpa lite music och plocka undan lite!





PussPåEr!:*

» vad ska man göra idag?

Igår var jag som sagt med Johanna på stan, vi åt lunch sen satt vi typ bara och snackade skit hela tiden och tiden gick jätte fort!
Sen på kvällen mådde jag inte alls bra, hade världens smärta i magen sen kändes det som att bebisen tryckte sig neråt hela tiden.. Drömde tillochmed att bebisen föddes i v.34 vägde 2800 var 45 cm lång hade jätte mycket hår och var jättesöt :*

Men vad ska man göra idag? Viktor är och jobbar nu och kommer inte hem fören i kväll eftersom han ska och hjälpa sin pappa, men jag ska iaf vara med obbe ikv, men endå det är en hund jag hatar att vara helt ensam :(

Ska gå och göra fika nu!


PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 33

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.



Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.



PussPåEr!:*


» Inte länge kvar nu!

Idag har jag inte gjort ett skit.. har för det mesta sovit för jag har haft så ont i magen och världens samandragningar, men wath to do? Har dom fortfarande..
56 dagar kvar tills lillbebisen kommer och kan inte längta mer! vill bara hålla i bebisen och pussa på h*n!
Hoppas tiden som är kvar kommer att gå fort! dom säger ju att dom sista veckorna går jätte snabbt men jag tycker att dom går väldigt segt"/..

Aja ska försöka få tag på mamma nu!

Seya!

PussPåEr!:*

» Tyra Banks show

Gick och la mig i sängen och tittade på Tyra Banks show, det handlade om om transpersoner. Eller  barn i 4-5 års åldern som inte trivdes i sina kroppar osv.. sen helt plötsligt så somnade jag och vaknade för en stund sen..

Ska snart göra mig klar och fara till barnmorskan!






PussPåEr!:*

» Home sweet home!


Komme hem från mamma igår kväll och då gick vi och la oss nästan direkt, så hann inte uppdatera nånting då..
Men helgen har iaf bestått av:

Fredag: STUDENTEN! först for vi på skolan och tog kort, sen hade vi chanpangefrukost hos Izabell, sen blev det kyrkan, åka skrinda, upp på senen på torget, sen träffade jag farmor och sen for vi och fikade i stackgrönnan, efter det for vi hem och hämtade alla saker sen for vi och handlade och åt osv sen hem till mamma och Janne. och tro mig det var en bastu i huset...

Lördag: For vi och badade så tog mitt första dopp och det var inte ens kallt i vattnet? Sen vid 5-6 tiden komme Moster, Stig, Ewe, Elmira, Martin, Emil och Lova, Liam komme redan på fredag kväll, och då hade vi middag och tårta osv, fick massa fina presenter med :)

Söndag: Det vart mest en chilldag, sovde typ bort hela dagen men man blir ju så trött när det är så varmt ute..

Och idag blir det barnmorskan kl kvart i 4a och hoppas inte jag har gått upp mycket i vikt.. Men mina fötter har svullnat upp väääldigt mycket!? inte alls kul!

Här är lite bilder som jag tog, blev inte så många men nånting iaf..






PussPåEr!:*

» Studenten!

Igår for vi hem till Emma för att pynta skrindan! det gick bra förutom alla mygg och knort... sitter och väntar på att Johanna ska komma nu, vi ska göra oss klara inför STUDENTEN! känns awesome att den dagen äntligen är här!
Ska försöka ta lite bilder idag! men kommer inte kunna lägga upp dom under helgen eftersom vi far till mamma sen idag!
Lägger upp nån bild från klassfesten i måndags och på skrindan ( den är inte klar på bilden )!








PussPåEr!:*

» Varmt

Igår låg jag Izabell och Johanna nere vid även på bryggorna i stort sätt hela dagen och friterades! De var nice :)
Sen fick ju även Lina och Gustaf sin lilla bebis så grattis till er!!
Det var inte så lätt att sova i natt pga värmen, men det gick tillslut. Idag ska vi träffa klassen, Inger och Karin på Ainas kl 10,30 och självklart vaknar jag kl 7?
Men jag och Izabell ska in på systemet innan så..

I morron tar vi studenten!!

Nänu ska jag hitta nå kläder att ha idag det är redan 21 grader i skuggan..

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg



Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.



PussPåEr!:*


» Klassfest!

Har legat ute och pressat nästan hela dagen! har iallfall gjort mig klar nu för klassfesten som börjar om drygt en timme! ska åka med Johanna dit :)
OCH jag hoppas att det blir kul annars då jävlar!

Ska gå och fixa till håret nu :)



PussPåEr!:*

» Godmorgon!

Har precis diskat och ätit frukost, blev rostade mackor och juice!
Idag ska Ewe Martin och Liam komma och äta annanaspaj! dom jobbade ju i lördags när jag hade kalas :(
Sen dag blire klassfest! hoppas att det kommer bli roligt :)

Nu komme viktor med glass ;O så ska ta och äta den och titta på lite film sen blire ut och pressa lite!



PussPåEr!:*

» Jaha då var man 20 år!

Grattis till mig själv! :D
PussPåEr!:*

» bilder på storkaggen!

PussPåEr!:*

» Torsdaag

Har precis ätit middag, det blev tacos idag! :)
Idag har vi inte gjort så mycket, vi cyklade till coop och handlade lite sen komme Ewe, Martin, och Alice förbi ett tag :) så nu ska vi vila maten lite sen cykla till kvantum och panta lite burkar och hämta vatten, läste att man kunde göra det i bonnstan!

Skulle ju lägga upp magbilder men jag har inte tagit nån ännu (A) ska göra det sen om jag kommer ihåg!
Nä nu blire soffan ett tag!

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v.31

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.


Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.


Lägger upp magbilder senare!


PussPåEr!:*