» BILDBOMB

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 39 (38+2)

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


» Fredag

I onsdags gick jag in i vecka 39 alltså (38+0), idag är det 10 dagar kvar tills Bf!
Vi skulle ju egentligen bara vara borta en dag men ist vart det en hel vecka..
komme hem för ett tag sedan, vi var och köpte en ny madrass till spjälsängen så nu är den redo iaf!
Har inte alls gjort mycket i veckan, bara tagit det lungt och myst på :)

Ska lägga upp vecko brevet i ett inlägg efter detta!
nu ska jag kolla lite bloggar!

Seya!

PussPåEr!:*

» 2011-07-25

Nu är bebisen fixerad och redo så nu äre bara att vänta! men det är jag väldigt less på.. vill ha gosebäbisen här nu!, men den kommer ju ut när den är redo!

Idag har jag städat som en tok! sen har vi ju även tvättat men det vart mest Viktor som gjorde det eftersom jag började må jätte dåligt så var tvungen att vila!
Om en timme ska vi hoppa på bussen till Lövånger, vi ska sova hos Viktors pappa eftersom han ska hjälpa till och jobba där i morgon!

Ska gå och ta mig ett glas citronvatten nu..
Seya!



kom ut nu nu nu nu nu!! vi längtar efter dig så sjukt mycket!♥
PussPåEr!:*

» Måndag

Idag hade jag tänkt städa och diska lite, vi har även tvätt tid kl 12! Halv 5 ska vi till barnmorskan med, hoppas att lillbebisen vill ut snart, har så ont hela tiden nu:(

Nä nu ska jag fortsätta fika sen börja städa osv!
Viktor är på risk 1:an!

PussPåEr!:*

» 2011-07-24

sitter och dricker citronvatten nu, det sägs ju att det också kan sätta igång förlossningen men vem vet.. det är gott iaf! :)
Vi komme hem igår kväll och då blev det en snabbis på Trästocks och se Lisa Miskovsky, sen for jag viktor mamma och janne hem hit och fikade och satt ute på balkongen medans det vräkte ner regn och åskade och blixtrade! riktigt mysigt!:)
Justja igår morse lossnade även en liten bit av slemproppen så vem vet det kanske är dags snart! :D
Har ju barnmorskan i morgon så vi får se vad hon säger:)

Nu ska jag lägga mig i soffan igen, är så sjukt trött!!

PussPåEr!:*

» Mot Lövånger

Ska ta bussen som går till Lövånger kvart över 12 så håller på att packa lite saker och samtidigt plocka undan lite så det är fint när man kommer hem igen!
Ska försöka vara ute och anstränga mig och hjälpa till med saker hos mamma så förslossningen kanske sätts igång!;) Vi ska iallafall måla lite sen ser vi ju om de finns nått som är lite jobbigare!

Seya!

PussPåEr!:*

» Nite

Idag har vi inte gjort så mycket, viktor bjöd på lunch på Tatung, sen gick vi runt och kollade lite på stan, sen hem igen sen följde vi mamma och janne till ursviken till mormor och co..
Där grävde vi upp buskar och jag kämpade på men spaden och magen blev som en sten!
I morgon ska vi fara till Lövånger så då blire att ligga i så man kanske får ut bebisen snart! ;D

Fick även en fråga om varför jag valde att blogga just här och inte någon annanstans, och det är väl för dom flesta bloggar jag läste bloggade på blogg.se och då var det lättast att kolla in den sidan först.

Men nu ska jag gå och göra popcorn! det är ju livet på BB om 15 min! ;)

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.


Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarre i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


» Godmorgon!

Sover nästan ingenting på nätterna nu, vaknar hela tiden av att jag måste springa upp och kissa..sen när jag lägger mig igen har jag svårt att somna om.
Vaknade iaf vid halv 10 - 10 och nu har jag ätit frukost och tror jag ska ta mig en morron dusch nu.
Ikväll verkar det som att vi ska träffa alla i föräldragruppen! kommer nog att bli trevligt :)

Finns inte så mycket mer att skriva så skriver kanske senare.

PussPåEr!:*

» DinnerTime!

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, vi har gjort köttgryta med ris så jag hoppas den blir god för jag är vrålhungrig!!
Idag har jag inte gjort så mycket, spelat sims, hämtat vatten, och handlat är vad vi har gjort..
Johanna, sofia och jonte komme även förbi en snabbis så, :)

Nä nu ska jag duka sen äta!
vet inte vad kvällen bjuder på, blir förmodligen att chilla...

PussPåEr!:*

» Harry Potter

Igår var jag viktor izabell och tobbe och såg harry potter på bio, tyckte inte att den var så speciell. men det är ju ingen av dom filmerna så!
vi for även förbi mormor eftersom Lena fyllde år så vi fick tårta osv :)

Idag ska jag träffa johanna! hon är ju och jobbar i norge men komme hem igår så då måste man passa på att träffas och prata om lite stuff! ;)

nu är det 21 dagar kvar till BF! men jag hoppas den vill komma ut liiite tidigare! ♥

Nä nu ska jag göra frukost, håller på hungra ihjäl! :(




PussPåEr!:*

» Puh

är helt slut just nu, har damsugat, skurat, diskat, bakat, cyklat till jysk och coop.. mina fötter värker som bara den..
Sen har vi bjudit över mamma janne och ewe på middag ikv så det ska bli mys!

nu ska jag spela lite sims sen börja förbereda middagen och duscha!
Seya!




PussPåEr!:*

» Piss väder!

Eftersom vädret inte erbjuder något annat än att vara inne idag så har jag tänkt satsa på storstädning och bakning!
Lika bra att städa när det är sånt här tråkigt väder..

Och igår angående annanasen så blev det ingen skillnad, eller det började trycka på när jag ställde mig och hade gått omkring lite men inget mer..
Nu ska jag gå och fika! håller på att hungra ihjäl!

PussPåEr!:*

» Annanas time!

Ska se om det stämmer att man kan få igång förlossningen med hjälp av annanas!



PussPåEr!:*

» Fortfarande denna smärta!

Igår ringde jag förslossningen och frågade vad jag skulle göra eftersom alvedom inte hjälper, dom sa att jag fick fara in dit och sova över om jag ville och då skulle jag få en morfin spruta + alvedon, men då sa jag att jag ringer om jag inte kan sova pgr av smärtan osv.
Så då skulle jag ta 2 alvedon och gå och lägga mig! sagt som gjort.. Ingen skillnad och efter ett tag började jag må jätte illa så jag spydde floder och då fick jag ännu ondare..
Får se hur det blir idag, hoppas att det blir bättre iaf!

Ska gå och göra frukost nu!



PussPåEr!:*

» Måste fara och köpa en sånhär goding!


PussPåEr!:*

» Ajj med förvärkar!

Igår så somnade jag med förvärkar och dom sitter i fortfarande, det har inte hjälpt med alvedon heller :(
Har även varit och shoppat upp presentkortet på Asplunds nu, fick med oss olika saker, sen när vi komme hem hade jag så ont så jag la mig och vilade och vaknade för en stund sedan. några förändringar? nix fortfarande den onda mensvärk liknade smärtan! Vill att det ska gå över men det verkar ju inte göra det :( och vet inte vad jag ska göra heller..

Men men!

Ska gå och börja med maten nu!

PussPåEr!:*

» Livet på BB

ska gå och göra popcorn och ta nått att dricka sen lägga mig i soffan och titta på livet på BB!
Har haft jätte mycket förvärkar och samandragningar idag, så hoppas att lilla plutten vill komma ut snart :*
Annars har det inte hänt så mycket idag, vi har varit med mamma och Janne och dom köpte en ny tv! det var på tiden!;)

Nä nu måste jag skynda!

PussPåEr!:*

» Jag och Bebisen v. 37


Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.




Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


» Godmorgon!

Vaknade för ett tag sen av att Boel, barnmorskan ringde. Hon skulle skriva min förlossningsplan osv :)
Igår när vi var där så såg allt bra ut!, hjärtat tickade på fint som vanligt och SF måttet var helt normalt nu :)
Hon sa vi kanske ses en gång till men man vet aldrig, ska dit den 25/7 och sedan har jag ett till dagen före BF alltså 8/8!
Hon frågade om vi hade börjat packa BB väskan (vilket vi inte har), och då sa hon att det är dags att göra det eftersom bebisen kan komma när som helst!


Viktor är i Fällfors, han har halken idag och det går nog suuperbra!
näurs nu börjar samandragningarna igen..

Ska lägga mig en stund till!


PussPåEr!:*

» Ultraljudet

Ultraljudet gick superbra!, Bebisen vägde ca 2665 gram och dom brukar väga kring 2800 gram, det var inte heller mycket vatten utan allt var normalt :)
Ville ju ha en bild också men det ville inte bebisen, den låg och höll för ansiktet med sina händer :*

Nu ska jag pallra mig upp till barnmorskan!

Skriver mer sen!




P.s Johanna ring direkt du är i staaan!!!!!

PussPåEr!:*

» Tidsinställt!

Nu sitter jag förmodligen och väntar på att få göra ultraljudet!, ska bli kul att få se lillbebisen! :)
Kan knappt fatta att det är 4 veckor kvar nu tills BF och vem vet den kan ju komma tidigare ( vilket jag hoppas på ) eller senare!
Senare idag blir det Lövånger, ska bli skönt att fara dit ett tag så man slipper spendera dagarna själv :(
På fredag ska vi och grilla med mamma,Janne, Jan och moud :) kommer nog bli mys!

Nä nu ska jag packa det sista!
Seya!

PussPåEr!:*





» Jag och Bebisen v. 36

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.



Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.


» Home agen!

just när jag komme hem från marknaden så komme mamma hit och då gick vi in till stan och nu komme jag precis hem igen!
från marknaden  fick jag bara med mig en påste polkagrisgodis med hallon/lakris och dom var sååå goda!
Och från stan fick jag med mig ; en ny börs, plast som man her på mobilen och det var LIVSTIDS GARANTI! ;), stödstrumpor eftersom mina fötter är enorma! sen köpte jag nog inget mer!

I morgon ska jag ju som sagt på ultraljudet kl 11 och sen beger jag mig till lövånger!
Ska hälsa på Lina och Ebba i stugan! längtaar! :D

Nu ska jag börja med maten, blir kebab i pita bröd, mums!

PussPåEr!:*

» Hot!

Termometern står på +20  i skuggan och kl är 9?, ;D
Ska följa moster och Elmira på marknad i burträsk idag, dom kommer om en stund! senare idag kommer mamma hit eftersom hon ska följa med och göra ultraljudet i morgon! och jag hoppas att det bara är mycket vatten!

Nu ska jag ta och klä på mig osv:)

skriver kanske senare!




PussPåEr!:*

» V.35 (34+5)



Nu kan bebisen få komma ut!
Vi längtar efter dig!! ♥


PussPåEr!:*

» Stadsfesten

Igår var vi och såg Robyn!, men eftersom jag hade så mycket förvärkar och mina fötter och ben höll på att försvinna så gick vi därifrån efter ett tag..

Viktor ligger och sover som en stock just nu.. han var duktig och steg upp kl 7 och tvättade! :) Annars rullar allt på som vanligt, bebisen bonkar på och sparkar :) Inte länge kvar nu! :*
Ska gå och se om jag får upp han nu, vi måste fara på ica och handla lite igen..



PussPåEr!:*