» Utslagen mamma

Imorgon är jag leeedig och då står kalas för min kära storasyster som fyller år och sen grillning med älsklingen,Theo och Izabell på schemat!
Känns att det behövs! Har jobbat varje dag sen i fredags:)








» 22.26

Less på att vara förskyld.. Det gick då bra att jobba idag, fick öppning istället för stängning så det var ju skönt! 
I slutet av dagen så började jag tappa rösten igen:/

Efter jobbet hämtade jag Theo på dagis sen mötte vi mamma för en glass ute på gården i den härliga solen:)
Vi åt middag på mat och prat tror jag det heter?
Sen hem igen och sen vi kom hem har vi sett flera avsnitt av Nicke nyfiken, två omgångar till och med;)
Lillen somnade kring halv 9-9 och nu har även jag krypit isäng! 
Hoppas på lite sovmorgon imorgon, tror det behövs för oss alla:)

Nä nu ska jag försöka sova.
Godnatt på er:*





» V.34

Barnet

Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Vikten är uppe i ungefär 2,3 kilo och längden i 46 centimeter.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och klarar sig utan kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden!

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet och varar längre än sammandragningar. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. 





» Förskyld..





Te,strepsils,alvedon,nässpray,vatten och en banan tar jag och kurerar ner mig i soffan med!

Nån som vet om man kan ta bislovon 0.8mg när man är gravid? Håller på att hosta upp mina lungor..
Måste bli frisk. Helst nu! 



» Sjukstuga

Blir bara sjukare och sjukare.. Måste ta en sväng in på Apoteket sen och köpa strepsils och nässpray. Har världens hosta,tät i näsan och hes.. Hoppas jag är frisk till helgen då jag jobbar hela helgen så har inte tid att vara sjuk.. 
Imorgon så ska jag till barnmorskan, fara och betala barnvagnen, fara förbi arbets för att göra en ny handlingsplan sen och hämta lillen på dagis :)

Den enda nyttan jag har gjort idag är dammsugat och diskat.. Har tagit fram en korvring så blir korvstoganof till middag så ska snart gå och börja med det. Måste bara få ny energi till att ta mig upp igen.. 





» Annandag påsk

Idag har vi hunnit med mycket på våran lediga dag.
På förmiddagen gick vi till lekparken och va där så Theo fick springa och leka av sig, var så skönt väder! Strålande sol och varmt :)
Efter det gick vi en sväng längst älven sen hem för att åka på solbacken och kolla vagnar. Nu bestämde vi oss för en syskonvagn som heter 2 me Los Angeles vi köpte även till en liggdel till den så vi har både och:) känns bra! Theo satt väldigt bra i den så det är skönt :) kommer ta nån vecka innan vi får hem den men det spelar ju ingenroll när vi inte har användning av den förens bebisen kommer :)

När vi kom hem så somnade theo en stund och jag satt och kollade lite på blocket och tradera om en amningskudde, hittade en här i stan för 100kr så åkte och hämtade den efter jag och Izabell hade varit och handlat:)

Nu ligger vi i soffan och myser och när theo har somnat ska jag prova mig på en hemmagjord ansiktsmask :)

Imorgon blir det en lung dag hemma. Blir bara mer och mer förskyld för varje dag som går :(










» Barnvagns djungel

Alltså detta med barnvagn är inte lätt.. Var lätt första gången men nu är det betydligt svårare!

Syskonvagn eller inte? Ståbräda eller ej?
Känns som jag vill ha en syskon vagn men då skulle jag ju helst vilja ha en Bugaloo Donky eller en Emmaljunga double Viking men dom två kostar ju skjortan så det har man ju inte råd med..

Imorgon ska vi fara förbi childrenshouse och känna och klämma på lite vagnar å se vad vi kommer fram till! 
Börjar ju dra ihop sig så vi måste ju bestämma oss om vi ska beställa en syskonvagn eller ej för den kommer ju inte på en dag...



Bilderna är lånade från google! 


» V.33

Barnet

Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner lite om hav och tång.

Fostret uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

Mamma

Ditt magmått som barnmorskan kontrollerar varierar något beroende på barnets storlek, fostervattenmängden och hur barnet ligger i livmodern. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dagen.


» Hej du härliga lediga dag!

Idag så är jag ledig, väldigt behövligt kan jag säga :) man vet att man har jobbat mycket när stammisarna säger att man ser sliten ut! Hahah.
Idag så har jag och theo varit på stan med våran efterlängtade Elmira som är hemma från Stockholm! 
Fick med mig ett linne och lite smink hem :)
Kollade på syskonvagnar och fick lite priser men vet inte hur vi ska göra, nån som kan komma med lite förslag? Nu när vi flyttar dit bort så kommer vi behöva en vagn för theo kommer knappast orka stå/gå in till stan sen gå på stan eller vara ute på långa promenader så en syskonvagn måste inskaffas av något slag!

Vi kom hem från en stund sen så har skickat ett brev till min handläggare på patientförsäkrkingen så hoppas att dom anser att det inte alls är en skada som inte kunde undvikas utan att det faktiskt kunde ske på ett annat sett.. 

Theo sitter och leker med ett flygplan och jag vilar fötterna i soffan, ska strax gå och börja med middagen.
Idag står kyckling,ris och bea sås på schemat!






» Ny vecka,nya tag!

Idag har jag hunnit med att jobba, varit hos sjukgymnasten, hämtat två däck som skulle till jobbet och hämtat lillen så nu ligger/sitter vi utslagna i soffan! 
Har fått hem mina journaler från Umeå också.. Fyfan det är som en smäll på käften när man läser journalen och försäkringsbolaget anser att inte kunde undvikas. In My ass säger jag bara!

Ska försöka knåda ihop nånting och komplettera upp och skriva till min Nya handläggare där. Blir så förbannad bara jag tänkte på det.

Nåja, imorgon blir det jobb, jobbar mellanpasset då så börjar inte förens 10.45! Skönt, men lär endå inte få nån sovmorgon ;)

Nä om man ska börja fundera på vad man ska laga för middag.. 
Får gå och kika vad som finns i frysen:)





» Godmorgon!

Igår så hade vi en mysig hemma idag, vi såg film, åt lite godis, ritade och lekte med bilar :)
Till middag gjorde jag kassler i ugn med ris till..
Fanns inte så mycket att se på tv men såg iallafall Navy CIS och när det tog slut skulle jag leta mitt linne och slutade med att jag rensade garderoben! Så nu är jag en sopsäck och en Ica kasse med kläder fattigare! Men skönt att he bort sånt som inte används osv, finns kvar lite som jag tänkte mamma skulle få kolla på innan det åker iväg i sopsäcken med :) 

Idag står jobb på schemat sen bara vara hemma, Theo ska sova hos sin farfar och Maud inatt:) kommer sakna honom men vet att han trivs och har det bra där så en natt ska jag nog klara av ;)
Men han är ju fortfarande min lilla bebis (a)




» V32

Barnet

Fostret väger cirka 1,8 kilo och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, din urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna. En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. 




» Efterlängtade Fredag

Har jobbar varje dag sen i lördags och idag är jag äntligen ledig. Känns i kroppen och i huvudet när jag har jobbat så mycket but i love it anyway :)

Idag så ska jag och theo bara ta det lungt, det behövs kan jag säga..
Ikväll blir det fredagsmys och nån film, vad det blir till middag än vet jag inte men får fundera ett tag:)

Jag är sugen på kycklinglasange men det var inte Viktor. Nu sitter jag och theo och ser på barnprogram, på en stund ska vi göra frukost men först ska jag fylla i till försäkringskassan dom dagar jag har jobbat!


52 dagar kvar tills flyttlasset går!




» God morgon!

Steg upp för en stund sen så nu ska jag göra mig klar och fika osv :) är väldigt trött men är bara att bita ihop och ta sig Genom denna dag med :) 
Senare ska jag och Theo fara till ursviken för att hälsa på Ewe med familj:)

Nä nu ska jag klä mig.Får bli en kopp kaffe på jobbet direkt jag kommer dit så jag förhoppningsvis vaknar lite!




» Lunch @work

Blev jobb för mig iallafall idag:)
Öppnade så började 6.15 och slutar 14.30 och då far jag direkt och hämtar theo på dagis sen ska vi och äta middag hos "momo Annie" som theo säger :)

Har precis ätit lunch, blev panpizza.. Inte så nyttigt men hade ingenting med mig och är så less på korv :/
Lunchen lider mot sitt slut och jag ska gå på toa sen göra sista saken som står på min action lista! Torka av städutrustningen ;) 

Nä detta duger inte:) pussss!



» Utslagen i soffan

Tredje dagen på rad som jag har jobbat och kan lova att det känns i fötter/rygg!
Imorgon är jag förhoppningsvis ledig sen jobbar jag onsdag och torsdag sen ledig fredag :) 
Är även massa möten inbokade denna vecka, hela tre stycken! Kommer nog sova gott alla nätter denna vecka!

Idag tog jag tummen ur och ringde sjukgymnasten så fick tid där på måndag nästa vecka, känns inte som det kommer att ge så mycket men är ju iallafall bättre att ha varit där än att inte tagit tag i det. Nog för det skulle skett i typ v.20 men bättre sent än aldrig!

Ska ta bort mascaran och byta om till musikläger nu, för kvällen kommer nog spenderas i våran soffa!:)

Pussshejs! 


Theo höll i sin lilla kusin i helgen <3


» 🙏




» Fredagkväll

Och det finns inte ett skit att se på tv.. Just nu ligger jag och ser how clean is your house.
Man ska kanske gå och lägga sig istället? 
Idag har vi inte gjort mycket.. Izabell kom hit när hon slutade så då åkte vi upp på solbacken och handlade lite sen hem hit åt middag sen vid 6 for hon hem och då tog jag en dusch sen har vi bara tagit det lungt.. 
Säger godnatt nu så ska jag gå och göra mig iordning för att dejta kudden! 
Pusss

» V 31

Barnet

Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Mamma

Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Du kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo, men hur mycket man går upp i vikt är olika. Det viktiga är att du äter rätt och motionerar.

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen så det kan kännas trångt och tungt.




» ""


Bild från google

» Dagen

Har bestått av jobb. Började 6.15-14.30 så var skönt med en Kortdag:)
Inatt har jag mått jättedåligt och hela dagen har bestått av illa mående..
Nu ligger jag i sängen och har känslan som känns som mensvärk som kommer och går..
Får snart ta alvedon igen! Hoppas det hjälper.. 

Imorgon hoppas jag att jag är pigg och mår bra! Har inte tid att bli sjuk, måste städas och fixas lite innan torsdag då lägenheten ska besiktas..

Nä så ikväll blir en tidigkväll för mig!