» Helgen

Har bara susat förbi.. I fredags for vi till Lövånger och sov över hos mamma och Janne, blev premiärgrillning till middag sen lite godis till efterrätt :)

Lördagen så tog vi det bara lugnt, vi for en sväng in till Lövånger och fikade på Saydi's och sen hem igen:)
Klockan 6 var vi bjudna på kalas hos Viktors pappa som fyller år idag, det bjöds på smörgåstårta, paj, gräddtårta och kakor :) när vi kom hem så gick jag typ och la mig direkt.

Och dagen var bestått av rensning och packning! För ni som inte visste så ska vi flytta!
Äntligen vände nånting till något positivt!:)
Vi har packat typ det mesta i köket som inte används, rensat skåp och kläder :)
Vi har ju inte direkt bråttom med att packa men är ju lika bra att packa sånt som vi inte använder :)

Justnu så ser det ut som vi får flytta in den 2juni.. Mitt i dagarna bebisen kanske ska komma? Vet ju inte när det blir än men.

Så samma dag vi får flytta in i den nya lägenheten ska denna lägenhet vara tömd och städad och nycklarna ska vara inlämnande senast klockan 12.00 den dagen...

Aja nu ska jag ta och hämta lite vatten för håller typ på att torka ut sen rensa en byrå och ett skrotskop i köket ;)





» V.30

Barnet

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar av din graviditet gått, bara tio veckor kvar! Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sådant som du gissar att du inte hinner sedan – gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören.





» En dag som kunde varit bättre

Imorse när jag skulle skjutsa Theo till dagis var bilen stendöd.. Tack och lov så fick jag låna Fridas bil och skjutsa honom sen har våran bil stått på laddning på OK 11-13 så nu hoppas jag att den startar imorgon när vi ska fara till Lövånger :)
 
Imorse ringde jag till barnmorskan då jag har så fruktansvärt ont i magen, har haft det sen i tisdags och kan kappt sova, varken på natten eller dagen :(
Så är en gående zoombie hela tiden.
 
Barnmorskan tyckte jag skulle ringa till förlossningen så gjorde det och dom sa att jag fick komma in om jag ville och kolla, eller så kunde jag avvakta och se om det blev bättre/värre eller ingen förändring och då skulle jag ringa dit igen för att sen fara upp.
 
Än sålänge så är det ingenskillnad.. försökte vila innan också men det gick inte heller.
 
Just nu sitter jag och Theo och slö tittar på TV och leker med lera :)
sitter även och kollar på mina vårdkontakter om jag ska beställa hem journalkopior från Umeå för att se vad som står där, om det är nått man kan kompletera till patientanmälan. 
 
Så nu ska jag försöka fokusera på det och läsa så jag gör rätt! :)
 
 
 
 

» Klagoinlägg.,

Känner mig som en värdelös mamma. Har ingen ork till nånting, önskar jag kunde gräva ner mig under jorden tills bebisen är ute och jag är piggare,får knappt någon sömn på natten för då är bebisen igång och bonkar på, Theo vaknar före skjortan varje morgon och även om Viktor stiger upp med han så kan jag endå inte somna om.

Är så slut i hela kroppen och huvudet. Hur ska jag orka? Vad ska jag göra för att orka? Blir tokig på mig själv för jag mår som jag mår..

Ser mörk ut på lägenhetsfronten också, vi kommer nog inte kunna flytta innan bebisen är här, vilket också gör mig arg!  Sen den dagen vi fick reda på att jag var gravid har vi sökt med ljus och lykta utan att finna lycka.

Önskar jag hade miljoner på mitt konto! Då skulle jag köpt oss ett fint stort hus. Men det kan man ju bara drömma om.. 


Jag älskar dig och är så otroligt lycklig över att jag har fått äran att ha dig i mitt liv! Du är ljuset i den mörka tunneln. 
Mammas fina lilla hjärta <3 



» Rubriklöst inlägg

Sockerbelastningen gick jättebra! Har inte graviditetsdiabetes och kommer inte få det heller utan mitt blodsocker såg jättebra ut som tur var:) därimot var mitt blodvärde lägre än innan vilket förklarar min ständiga trötthet och huvudvärk.. 
Bokade in fler besök och ser framemot dom! 

Idag blev det våfflor till middag och nu har mamma precis klippt Theo så nu är han nyklippt och fin :)

Imorgon ska vi bara ta det lungt och hoppas på sovmorgon! 
Theo har tid hos doktorn klockan 2 så innan dess hoppas jag vi vilar och myser hela dagen :)

Nu ska vi snart göra en flaska sen ska theo göra sig klar för natten! Det ska nog mamma med..

Godnatt :*




» Godmorgon allesammans!

Igår så jobbade jag öppning, slutade klockan 17 och då gick jag hem för att äta middag, mysa lite med theo sen så kom mamma och vi for upp på lassa för bebismys :)
Igår höll jag i dom små grynen för första gången:* så otroligt mysigt och så små!

Idag ska jag vara på lassa klockan 8, ska göra en sockerbelastning så har fastat sen igår ikväll. Eller har ju inte ätit nått sen middagen förutom några djungelvrål (a)
Klockan 10 har jag mitt rutinbesök och då kommer vi mäta magen, lyssna på hjärtljuden osvosv :) 

Nu ska jag ta och klä på mig och theo så det är gjort innan det blir allt försent och då blir det bara stressigt! 

Tvilling nummer 1<3

Tvilling nummer 2<3



» Hemma efter kvällsjobb

Kvällen har spenderats på Ok, gått jättebra och jobba idag förutom att kag har haft så ont i magen :/
Innan idag bjöd älsklingen på lunch på lakkapää! Super gott:)

I Torsdags blev jag moster igen till två tvillingpojkar! Så otroligt söta och imorgon efter middagen ska jag dit och pussa på dom små underverken :*
Tror ni inte jag längtar ännu mer tills våran andra knodd kommer nu!?

Nu ska jag gå och borsta tänderna sen hoppa isäng! Godnatt på er alla:)




» Hahah!




» V29

Barnet

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra.

Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över.

Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.





» Tidig treårs trots?

Theo har verkligen kommit in i en trots!
Han lyssnar inte på nånting och säger nej till allt..
Man blir tokig. Blir så ledsen på mig själv också, igår höll jag på svimma när jag gick upp för trapporna, blev alldeles svart för ögonen och benen vek sig.
Klarar inte av att gå i dessa trappor längre och vill inget annat än att flytta! I tisdags var jag och kollade på en lägenhet så vi tackade ja till den men den kommer vi säkert inte få. Idag ska jag också och kolla på en lägenhet, den är längst upp men finns hiss som tur är! 
Får hålla tummar och tår att vi får nån så snabbt som möjligt. Hade varit skönt att flytta innan bebisen kommer..

Nu ska jag och theo äta frukost sen börja med träningspasset att få på han kläder och byta blöja! 

Hejsvejs 



» 2014.03.18

Har precis fått i oss lunch så nu ska jag se om Theo vill vila en stund :) 
Har hunnit lägenhetsvisning nu på morgonen och även varit förbi systenbolaget på solbacken för att lämna ett papper angående föräldrapenningen :)

Igår blev jag utringd på jobb så jobbade 13.30-19.00 när jag kom hem så åt jag middag sen såg vi på familjen annulunda sen gick jag och la mig för kunde knappt hålla ögonen öppna :/
Är så tråkigt att jag alltid går och lägger mig vid 9, antingen somnar jag i soffan eller så blir det sängen väldigt tidigt :(

Nu får vi hoppas att theo kan vila en stund så jag också får vila! 
Pussshejs 


Dagens mage v28 (27+4) 





» Samvete

En sak som jag tycker är jätte jobbigt är att jag får dåligt samvete över minsta lilla grej, tex svarar jag inte i telefonen när jag ser att det ringer men är upptagen eller inte har hört att det har ringt så går jag och grubblar på det länge och har jättedåligt samvete.. 
Är så jobbigt att gå i negativa tankar hela tiden.
Vad kan man göra för att inte ha så dåligt samvete över saker som inte ens är "allvarliga"?

Jag är vuxen och borde kunna säga vad jag vill/tycker utan att ha dåligt samvete, Speciellt om det handlar om saker som får mig att må dåligt. Varför ska jag då hålla på plåga mig själv, gå och gruva mig över saker, och vara på vakt hela tiden? Är less på allt sånt och vill bara att det ska bli lung och ro nångång! 

Vissa dagar känner jag att jag vill ta vårat pick och pack och fara till en stad där ingen känner oss eller vet vilka vi är, få börja om på en helt ny kula. Men man ska ju inte fly ifrån sina problem för dom kommer ju ikapp en så småningom. Men det hade varit väldigt skönt att slippa allt..

Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och kolla på tv! 






» Trött tröttare tröttast

Dagen började med mys med mitt lilla hjärta, sen kom Izabell hit och vi for ut på lite ärenden. Till middag blev det Kina mat och sen maten har jag legat bänkad i soffan.. Vi har sett en barn film och theo har ätit lite godis och nu dricker han en flaska :)
Ska ta två alvedon eftersom mitt huvud håller på att explodera och ryggen känns som den ska gå av som vanligt:/

Nu ska jag mysa lite mer med lillen :* godnatt på er allihopa:)



» Vecka 28

Sista delen av graviditeten

Graviditeten brukar delas in i tre delar, de så kallade trimestrarna. Den första trimestern pågår till och med vecka 12, den andra mellan vecka 13 och 27, och den tredje från vecka 28 till att barnet föds. Så nu börjar den tredje och sista delen av graviditeten, trimester tre!

Barnet

Fostret väger drygt ett kilo och är cirka 39 centimeter långt nu. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen.

Nu har fostret stora chanser att överleva om det skulle komma.

Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen men en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är cirka en månad kvar till förlossningen.

 

Mamma

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård. Sammandragningar är ofarliga och påverkar inte den fortsatta graviditeten men om de ökar och kommer regelbundet ska du kontakta din barnmorska eller förlossningen. Ibland kan det finnas orsaker till sammandragningarna som kan avhjälpas, till exempel stress eller en urinvägsinfektion.

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i början av graviditeten.

Många kvinnor som har barn tidigare tycker att de ägnar barnet i magen för lite uppmärksamhet, vilket skapar skuldkänslor. Det är naturligt att inte vara lika uppfylld av sin graviditet när det samtidigt finns äldre barn att ta hand om. Njut när du kan och hinner. Läs mer om att vara gravid igen.

 

 
 
12 veckor kvar, alltså 90 dagar! 
Snälla låt tiden gå snabbt
 
 

» I väntan på Labyrint

Fick nått ryck ikväll så nu är tvätten vikt, alla golv dammsugande, theos rum städat, bortplockat överallt och rensat bort lite skit saker som bara står och samlar damm..nu ser det hyffsat bra ut iallafall:)

Imorgon ska jag fortsätta medans theo är på dagis sen har vi utvecklingssamtal på dagis :) Spännande! 
Nu ska jag fylla i dom papper som ska till dagis inför sommarledigheten och för utvecklingssamtalet :)

Säger godnatt redan nu!







» Helgen som var!

Vi började med kalas för Viktor på fredag kväll, dom åt smörgåstårta sen hade jag gjort kaddkakemuffins och gräddtårta med riven chocklad på :)

När alla for kring 21 så hoppade jag och Theo i säng. 

På lördagen var vi uppe i vanlig ordning före 6, vi gick upp och åt frukost och packade klart allt som skulle med sen såg vi tv en stund innan vi började rulla mot Lövånger för att lämna Theo!

Vi kom fram till Umeå vid 12 tror jag och så stannade vi först på Intersport där Viktor köpte löparkläder sen vidare in mot stan. Jag köpte ett par mamma leggings och en kofta på hm sen gick vi såklart på lagerhouse men hittade inte så mycket så fick bli en ram där jag ska sätta in bilder på barnen när bebisen är född :)

Vi checkade in på hotellet vid halv 3 och då däckade jag i sängen direkt! 
När jag vaknade så var det inte länge kvar tills vi skulle gå på bio, men vad filmen hete minns jag inte! Nån Viktor film iallafall ;)

Sen blev det tillbaka på hotellet, duscha, se tv och sova sen var det morgon och frukost dags:)
Vi for från Umeå redan 8.30, jag som hade sett framemot sovmorgon vaknade kl 6! Till och med före Viktor ;)

Nu ska jag byta blöja på theo sen klä honom och göra han klar så det är gjort när det är dags att cykla mot dagis:)

Tog knappt några bilder men lägger upp dom jag tog iaf!

Våran utsikt! Vi bodde på 11våningen




» Död efter jobbet

Har varit fullt rulle på jobbet hela dagen så är helt slut! Har legat i soffan sen jag kom hem men nu ska jag förflytta mig till sängen så berättar om gårdagen imorgon :)

Godnatt på er alla :)


» 21.39

Efter en dag med mycket stök och stång säger vi nu godnatt!
Imorgon väntas Umeå över natten för mig och Viktor, kommer bli skönt Att bo på hotell en natt, äta hotell frukost och sen får vi ju inte glömma lagerhouse!! 

Nu äre kudden som gäller.
Puss 

» V.27





» 100 dagar kvar <3




» Lunchtime

Har precis ätit lunch och Fridas supergoda kladdkaka till efterrätt =] 
Så nu är man proppmätt!
3 timmar kvar av jobb sen blir det att gå till dagis för att hämta lillen sen hem och mysa:)
Kvällen blir lung för våran del, är så sjukt trött så ska lägga mig tidigt ikväll.

Helgen har bestått av kalas och jobb så det har varit kul. Längtar till nästa lördag då jag och Viktor ska och bo på hotell en natt i Umeå. Theo ska sova hos sin mormor och morfar, dock måste vi fara hem tidigt på söndag morgon då jag ska  jobba :)

Nä nu lider min lunch mot sitt slut så ska diska bort och gå på toan innan den är slut! 

Puss












» Dags att bege sig till jobbet för öppning