» Världens finaste lilla Alva

Måndag den 26/5 föddes Alva med hjälp av planerat kejsarsnitt. Hon vägde 3305 och var 47.3 cm lång:)

Och idag fick vi äntligen fara hem och dessutom till nya lägenheten! 
Så imorgon kommer resten av möblerna sen gäller det bara att få i ordning överallt men det får ta sin tid eftersom jag inte får lyfta eller nånting på minst en månad :/




Syskonkärlek <3

Utslagen storebror <3

Påväg hem <3




» Lördag

Började dagen med en sväng på stan direkt dom öppnade, köpte sommarkläder till theo,solskydd,och en rumpasalva. Glömde köpa massa saker så får se om jag orkar gå in imorgon en sväng.. 

Vid två for jag och theo till ewe där vi gjorde i ordning tacogratäng,sallad osv sen for vi och överasskade mamma i förskotts morsdags present:) hon fick även en jacka som hon har kollat på länge och velat ha :) och hon blev jättenöjda så det är ju bra!

Jag och theo kom hem för en stund sen så nu ska jag ta några jordgubbar å vatten sen ska jag faktiskt gå och lägga mig.. Är så trött så behöver sova.

Hoppas alla får en fortsatt trevlig kväll! 
Godnatt


Theo snaggade sig igår:)





» V38

Barnet

I den här veckan väger fostret drygt 3 kilo, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt nu.

Förlossningen är jobbig även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

Mamma

När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för dig att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normala. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska.

Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt.

En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.





» Jobbat sista dagen :(

Idag så jobbade jag min sista dag :(
Dagen har bara flugit förbi och imorgon blir det mycket också.. Sen måste jag verkligen vila.. Nu kan jag knappt gå för det tar så ont i höfterna :/
Känns som det blir värre och värre för varje dag som går nu men är bara att bita ihop! Snart är det över :)

Skulle ha varit på stan och köpt sommarkläder till theo och nånting till mig också.. Men får se om jag orkar i helgen annars så får det bli nån annan dag:)

Nu ska jag ta och kolla lite bloggar osv sen krypa i säng! 

Godnatt på er 
Theo myser med sin kusin Alwin ❤️






Slumpen när jag packade upp drickor på jobbet idag ❤️



» Ont,ont,ont..

Har så ont i bäcken, ryggen och huvudet.. Har bara två arbetsdagar kvar att jobba sen är jag lååångledig!

Längtar efter en sommar med min alldeles egna fina lilla familj och jag är så otroligt tacksam över att jag har fått världens finaste son och sen lilla bebisen som snart kommer till världen 
med <3 älskar er så otroligt mycket ska ni veta! 

Nu ska jag ta och försöka sova, imorgon väntar barnmorskan,Theo ska till doktorn, jobb och mys med mina killar! 

Godnatt allihopa!




» Hjälp tack"

Kan nån hjälpa mig? Det går att logga in med användarnamn och lösenord via dator men inte mobilen?
 

» Underbara dag!

Dagen har spenderats hos mamma i lövånger! 
Massor med sol och ute aktiviteter! Hoppat stutsmatta (inte jag), byggt en ramp, cyklat på trehjuling,fikat,kört låssas traktor osvosv :)

Till middag gjorde mamma lasange och nu har theo precis ätit sin kvälls gröt och duschat så vi ska börja rulla hemmåt för läggdags:)

Har även tvättat upp alla bebis kläder så nu kan jag äntligen packa bb väskan! 

Här kommer lite bilder från idag! 
Puss




Mammas andra katt har också fått kattungar så nu kryllar det av små missar här i huset <3 







» Imorgon åker lösenordet upp!

Dagen har spenderats på jobbet! Min sista helg som jag jobbar, har tagit ledigt imorgon för annars blir det 8 dagars jobb på raken och kände att det kommer jag aldrig orka :)
Så nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar att jobba :(
Känns väldigt tråkigt men samtidigt spännande men flytt, bebis, tror theo kommer bli världens goaste storebror så mycket som man kramar,pussar och stryker på magen :* kommer bli underbart att få spendera hela sommaren med min älskade fina familj <3 

Nu har mina fötter,ben och händer börjat samla vätska och är svullna som in i bomben.. Är inte kul men än så länge så är dom inte ens i närheten av hur det såg ut sist! Det var ju helt sjukt vad jag var fylld med vätska och toksvullen..

Nä nu ska jag gå och tvätta ansiktet i kallt vatten så jag blir lite pigg och kan umgås med Viktor istället för att sova:)
Theo somnade för ca 30 minuter sen <3

Godnatt och puss! 




» Lösenord på bloggen

Har tänkt skaffa lösenord här på bloggen så lämna en kommentar med eran mailadress om ni vill ha lösenordet!:)




» V37

Barnet

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn.

Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Ändå är lungorna de sista organen som mognar.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.




» 19.48

Har varit ledig både igår och Idag så theo far fått vara hemma med mig i två dagar:)
Vi behövde lite mor och son mys! Igår tog vi det bars lungt hemma, vilade, såg film lagade mat, packade lite osv och idag har vi varit ute på lite äventyr, skulle och plocka ur airbagen halv 10 imorse men vi hade visst ingen fram så då sparade man ca 1000kr på det.
Sen for vi på maxi och jag köpte en ny Victoria Secret så nu har jag tre stycken i min samling:)
Vi for hem och åt lunch och vilade sen kom mamma förbi på kaffe sen for vi en sväng på ett ställe där dom säljer blommor och har hästar osv, theo ville klappa dom men vågade inte riktigt :) 

Sen for vi runt och kollade på bland annat rondellen sen bara på en massa olika fina hus :)

Just nu är Viktor ute och springer med några jobbarkompisar och theo somnade för en stund sen så nu Ligger jag bara här och tar det lungt:)
Ska snart gå och lägga mig i sängen och vänta på att greys ska börja :)
Imorgon, fredag och lördag  väntas öppning på jobbet! 

Pusshejs



» Din för evigt





» ⭐️








» V36

Barnet

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Mamma

Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.




» Helt slut

Just nu ligger jag och theo i soffan hemma hos mamma och Janne och ser på Disney junior :)

Vi åkte hit direkt jag slutade jobba och ska sova över tills imorgon :)
Magen går från stenhård till mjuk hela tiden., gör så sjukt ont när den blir hård som en sten.. 
Att köra bil är inte heller så roligt när varenda litet gupp gör så sammandragningarna kommer igång!

Hoppas theo ger mig lite sovmorgon imorgon. Är så fruktansvärd slut i kropp och huvud men nu är jag ledig tills söndag då har jag öppning sen är jag ledig 3 dagar igen sen står 8 dagar på rad av jobb! Det är nämligen mina sista arbetsdagar sen går jag på mammaledighet! 

Nä nu ska vi ta och göra en äppelpaj! 
Skriver kanske imorgon eller senare.
Pussshejs..





» New in!






» V.35

Barnet

Fostret väger ungefär 2,4 kilo. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och börjar räta ut sig. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

Mamma

Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma! Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Hos en del kvinnor kan det ge smärta över revbenen. Avlasta genom att sträcka på dig ofta.

Du kan ha ökat mellan cirka 11 och 13 kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande kan du prata med din barnmorska.

Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Prata mycket med din partner så att han eller hon förstår vad du går igenom.

 
 

» Hard work

Sitter just nu på jobbet, har varit väldig lungt sen jag började och är fortfarande lungt :)
På förmiddagen hann vi med lite packning och handling. Börjar dra ihop sig nu bara 32 dagar kvar! 

Imorgon är jag ledig så hade tänkt fara på försäkringskassan och kolla hur det går med min föräldrapenning, skicka iväg ett mail till min handläggare på arbets och ringa eller gå in på skebo och fråga om det finns möjlighet att flytta in tidigare då det kommer bli väldigt tight att hela lägenheten ska va tömd och städad snedast kl 12 på dagen 2/6.. Och vi får ju nyckeln till nya lägenheten kl 12 samma dag så vet inte hur det ska gå..

Nä nu ska jag göra ett ryck innan det är dags att stänga! Är ju "bara" 40 minuter kvar ;)


Theo med sin lilla kusin Milo ❤️